Tămaş Anca

Nume: Tămaş
Prenume: Anca
Email: anca.tamas@sympatico.ca

Tămaş Anca

Eram studentă la Facutatea de Matematică din Cluj, când am facut o vizită, cu întreaga grupă, la Centrul de Calcul, nu de mult înfiinţat. Îmi aduc aminte şi acum încântarea cu care am privit prin geamul de sticlă sala calculatorului şi fascinaţia cu care am ascultat explicaţiile ghidului nostru de atunci, Pi Muşlea.

Această vizită m-a determinat ca pentru lucrarea de diplomă să aleg un subiect de cercetări operaţionale oferit de domnul Peteanu iar la absolvirea facultăţii să vin la Centrul de calcul ca analist / programator. În 1976 când am început să lucrez la Centru, încă se foloseau cartelele perforate, dar apoi au venit Coralul, plotterul, digitizorul iar şansa de a învăţa ceva nou era nesfârşită. Seminariile de cercetări operaţionale, ţinute săptămânal de domnul Peteanu, m-au încântat prin diversitatea tematicilor, calitatea prezentărilor şi nelipsitul umor a celor prezenţi.

Am lucrat în atelierul de analiză până în 1990. Am cunoscut la Centru oameni minunaţi, de la care am învăţat imens şi am legat prietenii care durează şi în ziua de azi.

Categorii articole
Istoric
Login
Trebuie sa fi autentificat pentru a scrie un review Log in
{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Login